Douchelaken Inweven

Douchelakens inweven; Hoe werkt het?

Deze vraag krijgen wij dagelijks. Wij begrijpen dat het voor velen niet geheel duidelijk is wat wel en niet kan bij het inweven van douchelakens. Er zijn diverse technieken en iedere techniek heeft zijn kenmerken. Douchelakens inweven is dan ook niet iets wat iedereen zomaar geregeld heeft. De levertijd voor het inweven van de douchelakens bedraagt 5 weken met een minimale afname van 100 stuks.

Wij bij Denley zijn hierin gespecialiseerd en kunnen u gemakkelijk adviseren op het gebied van douchelakens inweven.

Technieken voor het inweven van douchelakens

Voor het inweven van douchelakens zijn verschillende technieken toe te passen. Hieronder vindt u de 3 meest gebruikte technieken en de bijbehorende voor- en nadelen.

Jacquard inweving

Deze techniek wordt ook wel all-over inweving genoemd. Bij deze techniek is er absoluut geen kwaliteitsverlies. Hierdoor is het inweven van douchelakens de ideale mogelijkheid om uw naam of logo te uiten. Het is technisch gezien niet mogelijk om ieder ontwerp in een douchelaken te weven. Dit heeft te maken met de beperkingen op het weefgetouw. Hierdoor ligt over het algemeen het minimumaantal wat hoger dan bij de andere twee technieken voor het inweven van douchelakens.

Boord inweving

Bij boord inweving wordt uw naam of logo in de boord geweven. Hierdoor is het oppervlak redelijk klein, waardoor ook niet alle ontwerpen mogelijk zijn. De kwaliteit is echter uitstekend. Boord inweving is een simpele techniek, waardoor de levertijden kort zijn en het minimumaantal van uw bestelling laag ligt.

Reliëf inweving

Deze techniek wordt ook wel hoog- laag inweving genoemd. Door deze manier van inweven krijgt uw douchelaken een zeer chique uitstraling. Ook bij reliëf inweving zijn de levertijden kort en liggen de minimumaantallen laag. Het douchelaken kan echter maar 1 kleur hebben en op de ‘lage’ delen van het reliëf is de absorberende kracht iets minder. In de praktijk zult u hier echter geen last van hebben.

Direct douchelakens laten inweven bij Denley

Wilt u graag douchelakens laten inweven? Vraag dan direct een offerte aan. Als u nog vragen heeft, kunt u vrijblijvend contact met ons opnemen.